Lucas

FI & NO & EE MVA & RTK1
Chic Choix Grand Khan

lucas

Kutsumanimi: Lucas
Rotu: löwchen
Sukupuoli: uros
Synt. aika: 11.05.2002 – 14.01.2016
Rekisterinumero: FI34197/02
Isä: C.I.B & Fi & Dk & No Mva Chic Choix Faquir D’Orient ”Ferris”
Emä: C.I.B & Pohj Mva & Fi & Dk & Se & No Mva Chic Choix Emma Lifar ”Fanny”
Kasvattaja: Juha Kares, Ojakkala (Outi Lindroos, Tammela)
Omistaja: Annariina Kulmala & Outi Lindroos
Ohjaaja: Annariina Kulmala
Harrastukset: agility (mini 1-luokka 2x Luva), näyttelyt (Mva), toko (alo 1-tulos) rally toko (RTK1)
Terveys: terveet silmät 10/2005 & 10/2008
polvet 0/0
vasemmasta takajalasta leikattu ristisiteet tapaturman vuoksi 10/2011 ja oikeasta 01/2014

 

Lucas saapui meille sijoitukseen lähes hetken mielijohteesta. Olin aina ajatellut, että jos leijonan otan, on se ehdottomasti narttu. Emme ikinä olleet kuvitelleet hankkivamme uroskoiraa kahden leikkaamattoman nartun talouteen, mutta toisin kävi. Pieni poika tuli ja sulatti sydämet…

Pieni mies asettuu taloksi…
Viehätys leijoniin oli syntynyt jo useita vuosia sitten. Näin usein Outia näyttelykoulutuksessa leijonien kanssa. Eräänä heinäkuisena päivänä tapasin Outin ja hän kertoi pennuista, jotka hänellä oli kotona.
Päätin ihan muuten vaan mennä katsomaan pikkuisia leijonanpentuja, sain jopa äitini raahattua mukaan seurakseni. Ulkona aitauksessa temmelsi 6 mustaa pentua, kaksi pennuista oli muutaman viikon vanhempia kuin muut pennut.
Outi kertoi, että kaikille tytöille olisi jo koti valmiina. Toinen vanhemmista pojista lähtisi Kanadaan ja toinen jäisi Suomeen. Outi antoi toisen pennuista äitini syliin. Voitte varmasti arvata miten kävi… Äitini rakastui palavasti tuohon pieneen mieheen (ja minä mukaan lukien…) ja totesi, että tulemme huomenna hakemaan tämän. Ainut ongelma oli ainoastaan se, että perheen miesväki ei tiennyt asiasta yhtään mitään. Oli siinä isällä outo ilme naamalla, kun perjantai-iltana näki pienen mustan pennun trimmatulla pyllyllä kävelemässä pitkin olohuonetta…
Lucas kirjaimellisesti valloitti kaikki perheenjäsenet. Outi oli kutsunut poikaa jo pennusta Lucas-nimellä Star Trekin George Lucasin mukaan. Nimi oli myös lähellä nimeä, jonka halusin halunnut antaa leijona narttupennulle Lucia. Lucas kuulosti hyvältä ja poika sai pitää nimensä :)

Bella otti heti pikku pojan omaksi kaverikseen. Matot ja lelut saivat kyytiä, kun nämä kaksi leikkivät yhdessä. Lucas on ollut maailman helpoin pentu. Poika oppi sisäsiistiksi jo 11 viikon iässä ja kolmen kuukauden iässä poika osasi jo useita temppuja.

Nykyään…
Lucas on rauhaa rakastava uros, joka rakastaa sohvalla ja auringossa köllöttelemistä. Poika on oikea hurmuri, joka ei ymmärrä jos joku kävelee HÄNEN ohitseen niin, ettei häntä huomata. Lucas on erittäin mukavuudenhaluinen ja haluaa aina miellyttää ihmisiä viimeiseen asti. Lucas menee ensimmäisen ihmisen kanssa nukkumaan ja pojalla EI TODELLAKAAN ole mikään kiire aamuisin. Poika voisi nukkua vaikka koko päivän, jos saisi. Noh, ehkä välillä voisi syödä… Olen aina sanonut, että Lucas on laiskan ihmisen ihannekoira. Harmi vaan, kun itse olen niin aktiivinen 😀

Harrastukset
Toukokuussa 2006 Lucaksen päälle hyökkäsi takaapäin irrallaan ollut amstaffi. Lucas ei edes ehtinyt huomaamaan koko koiraa, vaan haisteli maassa ihania tuoksuja. Onneksi äidilläni oli nopeat refleksit ja hän sai nopeasti kiskottua koiran irti pienestä miehestä (tällä välin Lucas oli pyrkinyt pensaan alle piiloon, amstaffi kiinni niskassa/persuksissa).
Lucas käytettiin eläinlääkärissä, jossa poika sai antibiootit, kipulääkkeet ja ompeleet pyllyn päälle. Hyökkäyksen seurauksena poika meni kokonaan jumiin lihaksista (selkä, etujalat ja takajalat). Ensimmäisillä hieronta kerroilla poika ei edes antanut hieroa, vaan poukkoroi kuin villihevonen. Lucas oli niin kipeä :( Lähes koko syksyn poika kävi hierottavana 2-3 kertaa viikossa.

Vihdoin seuraavana keväänä 2007 löysimme eläinfysioterapeutin, joka sai Lucaksen pikku hiljaa paremmaksi. Turman jälkiseurauksena selässä ja jaloissa on edelleenkin kipukohtia. Kilpaileminen voitiin unohtaa, mutta harrasteltu ja kokeiltu ollaan kaikenlaista.

Vuonna 2011 lokakuussa Lucakselta leikattiin vasemman polven ristiside ja oikea ristiside tammikuussa 2014.

Näyttelyt
Poika on käynyt ainoastaan sen verran näyttelyissä, että pojasta tuli muotovalio. Pojasta tuli Suomen muotovalio hieman yli kaksivuotiaana syyskuussa 2004. Lucas tuli Eestin muotovalioksi helmikuussa 2005 ja Norjan muotovalioksi huhtikuussa 2005.

Agility
Lucas harrasti agilityä omaksi huviksi. Itse harjoittelu ja kisoissa käyminen oli pientä aaltoliikettä. Välillä meni todella huonosti ja toisinaan todella hyvin. Eniten ongelmia aiheutti puomin ja keinun hitaus. Olisi pitänyt hieman treenata näitä esteitä enemmän…

Lucas osasi yllättää myös kaksi kertaa: Lucas voitti Nummelassa mini 1-luokan hyppyradan (luokassa 16 koiraa), hienolla nollalla!. Toinen nolla hyppyradalta tuli kotikisoissa Forssassa sijoitus 2. (luokassa 7 koiraa). Ohjaaja ihmettelee vieläkin asiaa, miten se on mahdollista?.

Tottelevaisuus
Lucas on eritäin tottelevainen. Poika oli jo pentuna luonnon lahjakkuus oppimalla yksitoistaviikkoisena sisäsiistiksi. Lucas rakastaa temppujen tekemistä ja opettelemista. Pikku leijona onkin oikea sirkuskoira 😉

Lucas on osallistunut yhteen epäviralliseen tokokisaan, josta saimme ykköstuloksen. Lucaksen ensimmäiset viralliset tokokokeet olivat elokuussa 2007. Poika yllätti kaikki omalla hienolla, sekä kauniilla käytöksellä. Saimme ensimmäisen 1-tulokset pisteillä 166p. ja luokkanousun avoimeenluokkaan. Pisteet olisivat varmasti olleet paremmat, ellei ohjaaja olisi ollut niin jännittynyt.

Lucas on myös tokoillut lainaohjaajan kanssa. Johannan kanssa Lucas kävi muutamassa kokeessa vuonna 2008 joista parhaimmaksi tulokseksi jäi 158-pistettä eli 2-tulos. Pari teki comebackin vuonna 2013 saaden 149p. ja Alokaskuokan seuranmestaruuden. Hienosti 11-vuotiaalta pappakoiralta <3

Vuonna 2012 Lucas aktivoitui ja kävi kokeilemassa Loimaalla alokasluokkaa Rally-Toko kilpailuissa sieltä hienosti 92/100p, ja sijoitus 5./11. Tuomari valitsi Lucaksen Tuomarin suosikiksi (tietenkin!). Vuonna 2013 Lucas kävi kahdessa alokasluokan kilpailussa Loimaalla saaden pisteet 91/100 ja 96/100p. Epävirallinen koulutustunnus RTK1.

Toukokuussa 2014 rallytokosta tuli virallinen laji Suomessa. Lucas kilpaili Nummella kaksi alokasluokan koetta saaden kaksi kertaa samat pisteet 86/100p. Kolmas koe oli Forssassa syyskuussa 2014 ja saimme 89/100p. Näin ollen Lucas oli ensimmäinen leijona joka on saanut koulutustunnuksen RTK1 12-vuoden ja 4 kuukauden iässä :)