esittely

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 
Olen Annariina Kulmala ja asun koirieni kanssa Kanta-Hämeessä Forssassa. Koirista olen pitänyt ja haaveillut jo pienestä pitäen. Koira kiinnostus sai kovan kolauksen ala-asteiässä, kun eräs koira pääsi puremaan minua pahasti käsivarteen. Siitä alkoi monen vuoden koirapelko. Aina koiran vastaan tullessa siirryin toiselle puolelle katua. Kylässä ollessani en suostunut tulemaan samaan huoneeseen koiran kanssa. Ajan kuluessa koirapelkoni alkoi pikku hiljaa väistymään. Nykyään en osaisi elää edes ilman koiraa. Ovathan koirat kuuluneet elämääni yli kymmenen vuoden ajan.
Ensimmäisen koiran welsh corgi cardigan Janitan sain 13-vuotiaana. Olin pitkään jo halunnut koiraa, mutta vanhempani eivät olleet siihen suostuneet allergian vuoksi. Sinnikkäästi kuitenkin raahasin erilaisia koirakirjoja kotiin. Vanhemmat yrittivät lievittää koira kuumettani kahdella undulaatillakin, mutta kuten tiedätte, eihän siitä ollut apua kuin hetkeksi :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pitkäaikainen haaveeni toteutui kesällä 1995, kun perheeseemme saapui pitkä matalajalkainen 6kk ikäinen Janita. Itse Corgia rotuna emme olleet ikinä ajatelleet, olimme lähinnä miettineet parsonrusselinterrieriä, shetlanninlammaskoiraa, collieta, kromfohrländeriä… Corgi, jota olimme aina nauraneet makkarakoiraksi, tuli kuitenkin pitkien mutkien kautta kotiimme ja sulatti koko perheemme sydämet. Näimme lehdessä ilmoituksen ja menimme katsomaan ja arvaatte varmasti miten kävi… Koira tuli taloon!

Janitan piti tulla meille vain koti- ja lenkkeilykoiraksi. Niin siinä kuitenkin kävi, että serkkuni Jonnan innoittamana aloitin agilityn. Jonna harrasti agilityä sheltti Hanilla ja yllytti minut mukaan. Agilityn aloitimme kesällä 1995 Janitan ollessa hieman yli 7 kuukautta vanha Lounais-Hämeen Kennelkerholla.
Esteet opettelimme ihan kurssimuotoisesti muutamana viikonloppuna, jonka jälkeen aloitimme jatkoryhmässä Forssan Palveluskoirissa. Jo syksyllä -95 pääsimme kilpailevien ryhmään. Ensimmäiset agility kilpailut kävimme kesäkuussa 1996 Toijalassa ja siitä lähtien se on ollut menoa :)
Agilityn lisäksi harrastimme Tokoa ja satunnaisesti ja jälkeä. Näyttelyissäkin olisin halunnut käydä, mutta Janitan lievä purentavika esti meidän osallistumisen. Janitaa saan kiittää kaikesta, ilman häntä en olisi ikinä tutustunut erilaisiin koiraharrastuksiin.

 

Ensimmäinen kromfohrländer Bella (Krumme Furche Tequila) saapui pitkän harkinnan jälkeen joulukuussa 2000 toiseksi koiraksi. Länderiä rotuna olin haaveillut jo ennen Janitaa, enkä päivääkään ole katunut valintaani. Bellan nuoruusvuodet eivät olleet kaikista helpoimmat, kävimme usealla ongelmakoirakouluttajalla, terapeutilla, homeopaatilla Bellan herkän ja ujon luonteen vuoksi. Olin kuitenkin niin ihastunut rotuun, että sen jälkeen lauma on kasvanut kolmella muulla länderi nartulla Duolla (Jazzmo Duo), Fyralla (Fannimer Angelica) sekä Cincolla (Krumme Furche Festina Lente).

Viimeisin tulokas Zooka (Beduar’s Alea Iacta Est) on 11 vuoden odottamisen tulos. Ensimmäinen oma kasvatti. Kaikki viisi länderiäni ovat olleet erilaisia persoonia, mutta jokainen silti yhtä rakas.

Länderien lisäksi meillä on tapahtunut myös yksi ”syrjähyppy” löwchen Lucas (Chic Choix Grand Khan). Tuo pieni jellonapoika saapui meille täysin vahingossa, mutta on sulattanut kaikkien sydämet. Ehdottomasti toinen rotu kromfohrländerin lisäksi joka on lähellä omaa sydäntä. Tällä hetkellä meillä on leijonan kokoinen aukko kodissa. Ehkäpä joskus taas…

Koirani ovat pääasiassa minulle rakkaita, uskollisia ystäviäni jotka seuraavat minua lähes kaikkialle. Koiriemme kanssa harrastetaan monenlaista. Agility ja näyttelyt ovat se pääharrastus, mutta satunnaisesti kokeilemme myös muita lajeja. Lisäksi nautimme pitkistä metsälenkeistä, joissa koirat saavat juosta vapaana, nauttien vapaudesta ja vauhdista. Välillä on myös kiva käpertyä sohvalle koirat kainalossa ja nauttia rennosta yhdessä olosta.

Kasvattajan peruskurssin kävin vuonna 2002 ja kennelnimi Beduar’s hyväksyttiin FCI:ssä marraskuussa 2005. Olen allekirjoittanut Kennelliiton Kasvattajasopimuksen. Kennelnimi Beduar’s muodostuu nimistä Bella, Duo ja Annariina.

Pitkäaikainen haaveeni toteutui tammikuussa 2016 kun ensimmäinen Beduar’s pentue näki päivänvalon. Cinco (Krumme Furche Festina Lente) synnytti 7 potraa poikaa ja 2 sievää narttua. Näistä kotiin jäi kasvamaan yksi narttu Zooka ja yksi uroksista sijoitettiin Kotkaan.

Pentue on nyt vuoden ikäinen ja ovat olleet tähän asti hyvin terveitä ja tasaisia niin luonteeltaan kuin ulkomuodoltaan. Kasvattajan unelma on aktiiviset kodit ja sen tämä A-pentueen omistajat ovat täyttäneet 100% niin yhteydenpidon osalta kuin koirien aktiivisen harrastamisen osalta. Pentujen ollessa 14kk on kaikki käyneet näyttelyissä vähintään pentuluokassa. Junioriluokassa on käynyt 8/9 pennuista ja kaikilla vähintään näyttelyissä va-sert.

Cincolle on mahdollisesti suunnitteilla toinen pentue vuodelle 2018 mikäli A-pentueen terveysasiat pysyvät kunnossa.

Minut ja koirani näkee varsinkin Etelä-Suomen agilitykilpailuissa ja näyttelyissä. Hihastani saa repäistä jos mielesi tekee, sekä sähköpostia saa lähettää: kerron mielelläni lisää ihanista koiristani ja niiden rodusta.

Toivottavasti viihdyt sivuillamme!
Kennel Beduar’s
Annariina Kulmala
Forssa